SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Napsugár gyermeklap és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum 2022. május 20-22-én szervezi meg Kolozsváron a X. Napsugár Öttusa Országos Bajnokságot.

Gyermeklapunk oly sok elméleti, főképp az anyanyelvhez, a gyermek­irodalomhoz és a népköltészethez kötődő kisiskolás rendezvény kezdeményezőjeként és szervezőjeként ezúttal a gyermekek egészségét, sportszeretetét, játékkedvét és csapat­szellemét szeretné fejleszteni, erősíteni.

A 2010 őszén elindított Napsugár Öttusa Bajnokság – a járványidőszak miatt két év kihagyás után – idén tizedik kiadásához érkezett, amelyre 11 megye 14 településének képviseletében 18, egyenként 4 fős csapat jutott tovább. A 72 harmadik osztályos versenyzőt 36 tanító és testnevelő tanár készítette fel, és kíséri el Kolozsvárra, a legutóbbi, 2019-es országos döntőnk aranyérmes csapatának iskolájába, az Apáczai Csere János Elméleti Líceumba.

A csapatoknak ügyességi akadálypályán, célba dobásban, helyből távolugrásban, egyensúlyozásban és váltófutásban kell összemérniük erejüket. Nem kiemelkedő sportteljesítmények elérésére törekszünk, hanem gyermekközösségeink mozgósítására.

A Napsugár vidám, játékos öttusa bajnoksága erősíti közösségünk testi-lelki egészségét, összetartását, erkölcsi és életerejét.

Mindenkit szeretettel vár a Napsugár és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum szervezői csapata.

Kolozsvár, 2022 májusa