COMUNICAT DE PRESĂ

Zilele Napsugár. Forumul Pedagogilor

– ediția 30 –

24-28 iunie 2024, Răscruci

În perioada 24-28 iunie 2024 va avea loc cea de-a 30-a ediție a Zilelor Napsugár, în organizarea Fundației Culturale Napsugár la care participă 38 de pedagogi – educatoare, învățătoare – sosiți din toate colțurile țării.

Forumul Pedagogilor va avea loc la sediul Fundației Kallós Zoltán din Răscruci și se va deschide cu vernisajul expoziției Forumul pedagogilor împlinește 30 de ani. Programul oferă perfecționare prin cursuri teoretice și ateliere interactive, respectiv prin activități care promovează cultura populară tradițională maghiară.

În data de 27 iunie participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu scriitorii, poeții, artiștii colaboratori ai revistelor de literatură maghiară pentru copii  Napsugár și Szivárvány. Programul cuprinde mai multe vizite ghidate care prezintă biserica reformată din Răscruci, castelele Bánffy din Răscruci și Bonțida, valorificând patrimoniul construit și natural cu scop educațional. Fiecare zi se încheie cu activități culturale.

Partenerii evenimentului: Fundația Kallós Zoltán, Asociația Psihopedagogilor maghiari din România.

Co-finanțatori: Consiliul Județean Cluj, Fondul Cultural Național și Fundația Méhes György – Nagy Elek ambele din Ungaria.

https://www.napsugar.ro/wp-content/uploads/2024/06/program-ro.pdf