Vissza a nyitóoldalra
 
 
 
e-mail
e-mail
Honlaptérkép Videócsatornánk Kövess minket a Facebook-on
Szezám, nyílj ki!  Szezám, zárulj!

KÉPEK DICSŐ MÚLTUNKBÓL
Nevezz be hatfordulós vetélkedőnkbe!

     Készíts kismonográfiát, képes-szöveges ismer­tetőt! Játszhatsz egyénileg, csapatban vagy az egész osztállyal közösen! Számos meglepetés vár rátok! A Napsugár lapjain is viszontláthatjátok munkátokat!
Első feladatunk: Indulj el Attila nyomában!   Beküldési határidő: 2008. december 5.
A második: Szent István, az első magyar király   Beküldési határidő: 2009. február 20.
A harmadik: Szent László, a lovagkirály   Beküldési határidő: 2009. május 24.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
Az első három fordulón több kategóriában is díjat érdemelt a zilahi Simion Bărnuțiu Iskola IV. B, a csíkszeredai József Attila Iskola IV. A és Sbs, a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Iskola IV. A, a négyfalusi George Moroianu Líceum III. C, a brassói 15-ös Iskola II. és IV. C, a nagyváradi George Coșbuc Iskola IV. SbS, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Iskola III. C, a tordai Jósika Miklós Líceum III. és IV., a balánbányai 1-es Iskola IV. B osztálya, az érmihályfalvi III. C, az érsemjéni IV. A osztály. Napsugár-díjat nyert Orbán Roland Aradról, a belényesi III. és IV. osztály, a csíkszeredai Nagy Imre Iskola III. A osztálya.
AZ ÜVEGHEGYEN TÚL
     A körzeti, megyei döntők győztesei részt vesznek az országos mesemondó versenyen, 2009. április 24-26-án Kézdivásárhelyen. Megyénként 2 I-IV. osztályos mesemondót és 1 kísérőt fogadunk. Legfönnebb 3 perces népmesét kell elmondanotok árnyaltan, kifejezően, hitelesen, minél közelebb a népi mesemondók stílusához. A tavalyi versenyzők új mesével jelentkezzenek.
     2009 Benedek Elek éve. A helyi és az országos döntőre egyaránt Elek apó magyar és székely népmesefeldolgozásaiból válogassatok.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
Első díjat nyert Korábián Tamás, Kolozsvárról és Mike Bernadett Kézdivásárhelyről , másodikat Kertész Hunor Kovásznáról és Albert Lénárd Varsolcról, harmadikat Balogh Zoltán Kovásznáról és Ambrus Szabolcs Szárhegyről. Napsugár-díjasok: Deák Gellért, Kovászna, Csegezi Katalin, Székelykocsárd, Pápai Roland, Margitta.
KURUTTY
     2009 májusában az országos döntő háromnapos rendezvényén kuruttyolnak a legműveltebb és legvidámabb csapatok. Sok munka és izgalom, Illyefalva, Napsugár-előfizetés és sok-sok ajándék a jutalom.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
A nagyenyedi döntőn a legmagasabb pontszámot a kézdialmási Brekegők csapata érte el. Az illyefalvi Napsugár-tábort a belényesi Barangolók, különdíjainkat a bethleni Skorpiók és a nagybányai Békák nyerték.
MESEVETÉLKEDŐ
     A nagyváradi Mesevetélkedő országos döntőjére nem árkon-bokron, hanem helyi és megyei selejtezőkön át juthattok el március közepén. Aki itt győz, velünk táborozik Illyefalván.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
A vetélkedő nagydíját, a Napsugár-tábort 2009-ben a szatmárnémeti Boszik, a színpadi produkciók első díját pedig a szintén szatmárnémeti Zsenik nyerték. Napsugár különdíjasok: az aradi Hattyú, a bethleni Okoskák, a temesvári Fekete Villámok, a gyimesfelsőloki Mókusok és Okoskák csapat.
ARANYTOLL
     Az Aranytoll valódi aranyból van, és az nyeri el, aki a legszebb mesét írja december 5-én, az Aranytoll meseíróverseny nagyváradi országos döntőjén.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
Az első három helyezett, a dési Lukács Róbert, a szamosújvári Vincellér Izabella és a bethleni Lapohos Réka Aranytollas meséje megjelent a Zümi-Napsiban. Napsugár különdíjasok: Gergely Noémi, Szatmárnémeti, Bold Barbara, Zimándköz, Szabó Tamás, Kovászna, Orbán Ábel, Szilágyzovány.
VIDÁM VERSEK
     A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont az idén is megrendezi a VIDÁM VERSEK VERSMONDÓ VERSENYÉT.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
Első helyezettek: Zudor Mezei Mátyás, Magyarlapád, Biszak Bernadett, Kézdivásárhely, Nagy Eszter, Dicsőszentmárton, Oláh Erik, Szatmárnémeti. A Napsugár különdíjasai: Marton Endre, Csíkfalva, Szabó Lóránd, Szamosardó, Boga Balázs, Marosvásárhely.
REGEMONDÓ
     A III. osztályosok négy fordulós monda- és regemondó versenyének döntője Marosvásárhelyen lesz, 2009 májusában.
További információk, fényképek
DÍJAZOTTAK
Első díjat a ditrói Köllő Magor Örs, másodikat a bukaresti Chereches Anna, harmadikat a keresztvári Török Árpád, a kolozsvári Máthé Attila, a marosvásárhelyi Cseke Brigitta nyert. A három Napsugár különdíjat Vita Henrietta (Marosvásárhely), Szabó Ivett (Nagyvárad) és Bara Ágota Erzsébet (Zilah) kapta.
WEÖRES SÁNDOR SZAVALÓVERSENY
     A Weöres Sándor I–IV. osztályos Bihar megyei szavalóversenyt a nagyváradi George Coșbuc iskola tanítói közössége szervezte Bitte Rozália vezetésével.
Fényképek