ÜDVÖZLÜNK A KOLOZSVÁRI NAPSUGAR KIADÓ HONLAPJÁN
Napsugár logó
NAPSUGÁR KIADÓ
RO – 400462 Cluj, Bld. C. Brâncuși, nr. 202./101., C.P. 137.
Telefon/fax: 0040-264-418001
E-mail: naps.sziv@napsugar.ro

2006 szeptembere, honlapunk indulása óta 268045 látogatónk volt.
Kedves Tanítók, Óvónők, megbízható Szövetségeseink!

Köszönjük mindazoknak, akik segítségkérő levelünkre bátorító sorokkal, telefonhívással válaszoltak, a nehéz helyzetben is megoldást kerestek és találtak, akik hívják, várják a Napsugárt, a Szivárványt.
Összesítve a beérkezett megrendeléseket, sajnos a szükséges legkisebb példányszám fele sem gyűlt össze ahhoz, hogy kinyomtathassuk a május-júniusi összevont lapszámokat és a Bukfenc-Napsit.
Hogy ne okozzunk csalódást azoknak, akik számítanak a színes, vidám, színvonalas nyári olvasnivalókra, pótmegoldásként, leszállított áron felajánljuk régebbi kiadványainkat, amelyeket mostani olvasóink nem ismernek: 3-4 évvel ezelőtti júniusi Napsugár és Szivárvány számokat 2 lejért, a Tenger-Napsit vagy a Fagyi-Napsit 3,5 lejért, a Süni-Napsit 3 lejért.
Mindezeket kollégáink, Salamon Károly és Lőrincz Béla második útjukra, Maros megyébe és Hargita megyébe, illetve az utána sorra kerülő Szilágy és Kolozs megyébe az áprilisi lapszámmal együtt magukkal is viszik.
Azokba a megyékbe, ahol már szétosztották az áprilisi lapszámot, postán küldjük el az igényelt régebbi júniusi Napsugárt, Szivárványt és nyári Napsit.
Ehhez kérjük, írják meg a pontos postai címet és az igényelt példányszámot Napsugárból, Szivárványból és Napsiból.
Ugyanígy postán küldjük el a csomagot azoknak, akik mindig is postán kapták kiadványainkat.
Sajnálom, ha korábbi levelem félreérthető volt, a személyes kézbesítést a szokásos útvonalainkra értettem, újabb kitérőket, távoli településeket sajnos nem tudnak beiktatni kollégáim.

A bélyegekről
Kérünk mindenkit, hogy ne postán és ne egyénileg, hanem az osztály vagy az óvodai csoport összesített, közös gyűjteményét küldje el az áprilisi bélyegekkel kiegészítve, lefényképezve, e-mail levélben.
Akinek erre nincs még lehetősége, nyugodtan várja meg az iskolakezdést, és akkor küldje el e-mailben, vagy adja át személyesen két kollégánknak a csoport, az osztály közös gyűjteményét.

Harmincezres nagycsaládként szoktam emlegetni a Napsugár-Szivárványt. Gyermekek, pedagógusok, szülők, munkatársak és szerkesztők együtt ennél sokkal többen vagyunk.
Az igazi család a bajban összezár. Ez történik most. Összefogva, gyors, hatékony cselekvéssel leküzdjük az akadályokat.
A ragaszkodó, biztató üzenetek erőt adnak a folytatáshoz. Készül a szeptemberi lapszám!
Tanévkezdéskor találkozunk, és az új Napsugárral, Szivárvánnyal együtt hozzuk gyönyörű ajándékainkat a bélyeggyűjtemények beküldői számára.
Addig is raktározzatok el minél több derűt, erőt az égi napsugárból.

Elismeréssel és szeretettel,
Zsigmond Emese és a Napsugár-Szivárvány csapata

Kolozsvár, 2020. május 21-én
 

Ti küldtétek
Kedves gyerekek!
Köszönjük a rengeteg rajzot, verset, kézimunkát, barkácsötletet, amit tanítótók vagy szüleitek segítségével most is elküldtök nekünk. Mivel a bezártság idejére a világhálóra költözött a Napsugár és a Szivárvány, itt közlünk belőlük néhányat.


Palackposta
Kedves Napsugár- és Szivárvány-olvasó gyermekek!
Nagyszüleitek, szüleitek gyermekkora óta (1989 decembere kivételével) nem telt egy hónap sem, hogy ne érkezett volna meg olvasóihoz két gyermeklapunk. A Napsugár 63, a Szivárvány 40 éve oly pontos volt, akár a csillagok járása.
A járvány most belegázolt ebbe a rendbe. Az áprilisi lapszám autóinkban és postai csomagokban vesztegel, és ki tudja, mikor juthat el hozzátok.
De addig is kihasználjuk a világháló lehetőségeit, és facebookon, honlapunkon küldünk nektek egy-egy verset, mesét, játékos feladatot, rejtvényt.
Tanítótok, óvó nénitek, szüleitek segítségével, reméljük, eljut hozzátok a Napsugár- és a Szivárvány-palackposta. Halásszátok ki! Nektek szól a benne rejlő üzenet.

 

Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ANYANYELVI VETÉLKEDŐ

Kedves negyedikes nyelvőr vitézek és felkészítő tanítók!

Őszinte sajnálattal közöljük, hogy a járvány miatt — minden más rendezvénnyel együtt — a 2020-as Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő hét megyei és a dévai országos döntője is elmarad.
Kiartó, alapos munkátokat a Napsugár Nyelvőr-díjjal jutalmazza, amelyet igyekszünk a tanév végéig eljuttatni hozzátok.
Addig is tudjátok: nemcsak ti őrzitek a nyelvet, hanem anyanyelvetek a legerősebb fegyveretek, mely megőriz titeket — a vesztegzár idején és utána is.
„Csak a szó… belőle ébred meg minden, ami elmúlt,
ő rakja egészbe azt, ami csonka,
föltámasztva a holtakat, egybefűzve őket, akik élnek.
Légy is mellettem örökre, te csodák csodája,
aki azt műveled, hogy az életem
másoké, és másoknak élete az enyém,
és kézről kézre forog a titkos ajándék,
örök cserében, az enyém a tiéddel,
s te tarts meg erősen, mindig, eleven lánc.”
(Kosztolányi Dezső, 1925)


Napsugár Öttusa Bajnokság

X. NAPSUGÁR ÖTTUSA BAJNOKSÁG

Kedves öttusázó harmadikosok, testnevelő tanárok és tanítók!

Csalódottan kell közölnünk, hogy a járvány miatt — minden más rendezvénnyel együtt — a Napsugár Öttusa Bajnokság összes megyei és a kolozsvári országos döntője is elmarad.
Példaképünk, a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, Balczó András gondolata nemcsak a küzdelemben, hanem a vesztegzár idejére is jelentsen biztatást: „A legnagyobb titok az akaraterő.”
 

PRIMA-DÍJAS A NAPSUGÁR!
 

 
NAPSUGÁR-ORSZÁG
KÖvess minket a Facebook-on
Kövess minket
a Facebook-on!
Videócsatornánk
Videó-
csatornánk
A honlap helyes megjelenítéséhez Firefox vagy Chrome böngésző használata javasolt.
Egyes oldalak megtekintéséhez az ingyenes Adobe Reader program szükséges.
Utolsó módosítás: 2020. május 25.
Honlaptérkép